Thursday 16 October 2014

Форекс търговия

Какво e форекс търговия ?

Търговията с фокерс е много труедоемка задача, особено при кратък опит и запознатост. Валутната търговия е дисциплина, отдаденост и последователност във Вашите действия, нужно е да бъдете внимателни в желанието за бърза печалба. Ключът е да прецените какво представлявате като трейдъри и да влезете на форкес пазара едва след като съберете поне минимални знания за валутния пазар.

Как да търгуваме форекс ?

След като на практика не купувате даден продукт, търговията с форекс може да бъде объркваща в началото. Търговията на форекс Ви дава шанса да продавате или купувате международни валути и да печелите пари от това. Форекс е една много уникална сисмета, защото дава възможност на всеки да търгува на валутния пазар без да има някакъв специфичен документ. Необходимо е само да откриете нов акаунт и да влезете на валутния пазар. Естествено, преди това реално да се случи е много важно да съберете значителен опит чрез безплатна демо сметка. Всеки голям инвестиционен посредник предлага създаването на демо сметка, която симулира световния пазар. Чрез новооткритата демо сметка Вие ще имате възможност да трупате опит на пазара с демо пари, като наблюдавате движенията на международния пазар, с други думи, безплатната демо сметка е най удачния избор за трупане на опит и знания в реална ситуация на международния пазар без никакъв риск от загуба на сума.

Какво трябва да направите за да станете успешен трейдър ?

- Опит,опит,опит. Не е достатъчно просто да намерите форекс стратегия и да разчитате само на нея. Без достатъчно информация и познания за форекс стратегията избрана от Вас, шанстовете за успех са доста ниски. Напоследък има безброй много стратегии към които може да се насочите за стартиране във валутната търговия(форекс ), естествено не съществува утвърдено печеливша стратегия. Ако беше така, то всички щяха да са спечелили милиони от търговията на форекс. Както може би предполагате, Вие трябва да изберете най-правилната стратегия за Вас и да приложите нейния подход на търгуване.

При избирането на стратегия трябва да знаете, че стратегията чрез която ще търгувате трябва да предостави отговор на въпросите отнасящи се с това как да търгуваме при тренд и как да търгуваме при консолидационен пазар. Тук се включва обширно разнообразие от индикатори: плъзгащи среди, MACD, свещи, графични формации, фибоначи, пивоти, вълнов принцип и тнт. Тези индикатори ни показват нива на подкрепа и съпротива, тренд и консолидация.

Вероятно тук си задавате въпроса, коя стратегия е най успешна. За съжаление не може да бъде даден изявен победител. Нужно е първо да разберем какъв тип трейдъри сме. Дали сме по склонни да търгуваме дългосрочно или краткосрочно, агресивно или по-консервативно, суинг търговия или скалпьорски техники. Да си дадем отговор на тези въпроси означава да изучаваме, анализираме различни времеви бази и дадените търговски стратегии. С трупането на опит ще имате по-високо ниво на успех и чувство на комфорт, търгувайки посредством) един определен стил. Пазарът ще покаже как Вашата стратегия печели пари и къде са нейните слаби места. Рутината ще Ви даде възможност да модифицирате търговията си, когато това се налага.

Също, ако използваме нечия стратегия за търговия, е необходимо да направим всички необходими тестове за да разберем стратегията. Изпробвайте дадената стратегия посредством демо сметка.

Не смесвайте много стратегии и не скачайте от стратегия на стратегия ако не получите светкавичен успех. Честото сменяне на стратегия би повишило Вашето объркване относно Валутната търговия. Необходимо е време, за да разберете изцяло стратегията и да използвате всички възможности, които предлага. Трябва добре да разбирате в каква фаза се намира пазарът, защото не може да се залага на стратегия за трендов пазар при консолидационен и обратно.

Следователно каква е точната стратегия за Вас? Отговорът е логичен, тази, която работи! Няма значение дали е сложна или проста, дали е следяща тренда или консолидационна. Ако разбирате компонентите, използвате ги заедно и това води до последователни печалби във вашата сметка, значи сте намерили успешна форекс стратегия.

No comments:

Post a Comment