Thursday 16 October 2014

Важни аспекти на валутната обмяна

Има толкова много различни валути по света, а това понякога създава предпоставки за объркване, когато става дума за търгуване на международно ниво. В помощ на всички начинаещи трейдъри идват платформите за валутна търговия, които помагат на търгуването да бъде максимално улеснено и ясно.

Валутния пазар, или „foreign exchange market” на английски, представлява международна арена, където се извършва обмяна на разменните единици на различните държави. На форекс пазара една валута най-общо казано се купува с друга валута. Като пример, може да вземем британския паунд. С британски паунд може да се купуват австралийкси долари и обратното. За да можем да пресметнем конверсията, ни е нужен валутен калкулатор. Всяка валута може да бъде обменена в друа и деноминацията в определена валута, небходима за да се закупи една единица от друга валутна единица се казва обменен курс на валутата. Например, 1 AUD е еквивалентен на 1,00067 USD. Цифрата показва обменния курс между валутите на двете страни. Курсовете на валутите постоянно се менят. Валутните калкулатори помагат при изчисляването на курсовете. Можем дори да печелим от обмяна. Ето как може да стане това: Ако например валутния курс австралийски долар/индийска рупа е 45: ако прехвърлим 1 AUD в Индия ще имаме 35 рупии в индийска банка. Ако стойността на INR се увеличи спрямо AUD и обменния курс стане 55 рупии, то тогава ще имаме 55 рупии в индийска банка, при положение че сме прехвърлили 1 AUD.

Благодарение на технологичното развитие на модерното ни общество имаме възможност да използваме и онлайн валутни калкулатори. Разбира се има две лесни стъпки, които трябва да се изпълнят, за да пресметнем успешно валутния курс. Необходимо е да изберем определена валутна единица и след това да натиснем „convert“ бутона. Калкулатора веднага ще ни даде точни резултати за конверсията. Потребителите също така могат да открият валутни калкулатори на сайтовете на форекс броекри, или т.нар. посредници

No comments:

Post a Comment